albumreview: Nordmann - In Velvet

De Belgische jazzrock formatie Nordmann vond het na twee albums tijd voor verandering. Ze kondigt aan op het nieuwe album 'In Velvet' de rock wat meer in te ruilen voor electronica en beats. 'In Velvet' kwam afgelopen week uit.

Het viertal dat Nordmann vormt is ook erg actief in andere projecten en nam deze invloeden mee de studio in voor de opname van 'In Velvet'. Ook besloten ze even niet primair te denken hoe dingen live gereproduceerd worden, maar buitten ze de mogelijkheden in de studio ten volle uit. Ze maakten een soortgelijke switch als bijvoorbeeld Radiohead toen die als live rockband meer electronische experimenten gingen doen. Ondanks de frisse aanpak werd wel gekozen voor dezelfde producer als bij hun debuut, Jasper Maekelberg (Faces On TV, Bazart, Balthazar).

Maekelberg hielp de puzzelstukjes van de uit een improvisatie sessie ontstane band op de juiste plek te leggen. Het levert een prettig beluisterbaar album op, met het blokje "Boats/ Marseille" en "Star- fluff" dat er uit springt.

Beoordeling: 7/ 10

'In Velvet' is sinds 18 september verkrijgbaar via Unday records en te vinden op de streaming platforms. Bekijk hieronder de video voor "Star- fluff" of beluister het hele album op Spotify

Comments