albumreview: Palace Winter - ... Keep Dreaming Buddy

Het Australisch/ Deense duo Palace Winter bracht afgelopen week haar derde album '...Keep Dreaming, Buddy' uit. Daarmee is het de opvolger van 'Nowadays'uit 2018.

Zoals veel bands wilde ook Palace Winter op het nieuwe album de horizon verbreden en experimenteerden ze met hip-hop beats, 70's soul, 80's elektronica en 90's gitaarmuziek. 

Sowieso was alles al anders dan eerder omdat het duo het schrijven vooral online deed. De één verbleef namelijk in Denemarken, de ander op Tenerife. De desolate aanblik van dat eiland afgelopen winter was inspiratie voor de albumtitel, die gezien kan worden als een aanmoediging dat ondanks alles alles mogelijk blijft, maar je ook je laatste beetje hoop kan ontnemen.

Qua muziek komt het album wat traag op gang met een opener die je ook als intro kan zien en daarna twee popnummers die je niet direct pakken. Pas bij singles "Top Of The Hill" en Richard (Says Yes)" pakken ze de aandacht vast, om die, behoudens de instrumentale titeltrack, vast te houden tot het einde, waarbij afsluiter "Lava Moving Over The Land" aandoet als een outtro.

Leukste nummer is "Rose" met een bekend aandoende hook, gevolgd door "The Deeper End" (met vocalen van Grandaddy's Jason Lyttle) en de eerder genoemde huidige single "Richard (Says Yes)". 

Beoordeling: 7/ 10

'... Keep Dreaming Buddy' is sinds 23 oktober verkrijgbaar via Tambourhinoceros en te streamen via de bekende platformen. Onder voorbehoud komt het duo 26 maart 2021 naar Paradiso, Amsterdam. Luister tot die het album hieronder via Spotify.

Comments