Jan Teertstra eert Robert Long op 'Ik Had Op Meer Gerekend'

Het is dit jaar alweer 14 jaar geleden dat Robert Long, de legendarische en invloedrijke zanger en tekstschrijver, overleed. Na een periode bij de band Unit Gloria debuteerde hij in 1974 met zijn (inmiddels klassieke) solo album 'Vroeger Of Later'. Nummers als "Iedereen Doet 't", "Kalverliefde", "Flink Zijn" en "Vanmorgen Vloog Ze Nog"(voor de musical Tjechov) zijn een begrip. 


Jan Teertstra is als muzikant minder bekend, al heeft hij ook een behoorlijke staat van dienst. Zo zat hij in de bands Orgel Vreten en Sunday Sun (van de #2 hit "Come On Down" in de ForTheLoveOfMusic Top 40 in 2015) en tourde hij met de band Johan. Momenteel is hij de bassist/ gitarist in de band van Spinvis, in welke hoedanigheid hij meewerkte aan diens album '7.6.9.6.'. 

Naast het bandwerk vond hij het tijd voor een eigen album en kwam op het idee een hommage aan Robert Long te brengen. Op 'Ik had Op Meer Gerekend' bewerkt hij 10 nummers van Long rondom het thema afscheid nemen van een geliefde. Zo opent het album met "Waarom Huil Je Nou" en het eerder genoemde "Flink Zijn", nummer die overigens beide begin jaren '90 ook door Paul de Leeuw gecovered zijn. Op "Ga Nou Maar" krijgt hij vocale hulp van Yori (Swart), terwijl Saartje van Camp en Merel Junge, beide ook uit de band van Spinvis ook meewerkten aan het album.

'Ik Had Op Meer Gerekend' is inmiddels al een aantal weken uit en te bestellen via zijn website, of hieronder te beluisteren op Spotify. Optreden is momenteel lastig, in November hoopt Teertstra weer met Spinvis op de planken te kunnen staan. 

Comments