'Warning Bell’ is het debuutalbum van Daniel Trakell

Anderhalve maand geleden tipten we op Twitter zijn single "Come To", maar inmiddels is het hele album uit. Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals, en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver. 

‘Warning Bell’ is het debuutalbum van de Australische artiest. Tijdens de opnames van het album werd Daniel geïnspireerd door artiesten als Elliott Smith, Neil Young, Whitney, Kurt Vile, Bahamas, Big Thief, The Beatles en Andy Shauf.

Samen met zijn vaste producer en goede vriend Josh Barber (o.a. Gotye), ging Daniel naar Nashville waar ze de helft van het album opnamen. De tweede helft van ‘Warning Bell’ kwam tot stand na een nieuw platencontract bij het Zweedse label Dumont Dumont, waarna hij de opnames afrondde in Melbourne.  

Van het album zijn tot nu toe de singles "Turnaround", "Widom/Boredom", "Let Me Be" en het eerder aangehaalde "Come To" uitgekomen. Samen zijn de singles goed voor bijna 750.000 Spotify streams.

Beluister het hele album hieronder via Spotify.


Comments