albumreview: Babeheaven - Home For Now

Creatievelingen Nancy Anders en Jamie Travis zijn bevriend sinds hun 13e en besloten hun kwaliteiten te combineren. Resultaat is debuutalbum 'Home For Now' dat het Londense duo als Babeheaven op 6 november uitbrengt.

Oorspronkelijk startte Jamie met iemand anders uit de vriendengroep en werd Nancy erbij gehaald omdat ze kon zingen, inmiddels is Babeheaven een duo. Nancy neemt dus de vocalen voor haar rekening en Jamie (zoon van de oprichter van Rough Trade Records overigens) doet de instrumenten en productie. Niet dat de vrienden volledig buitenspel staan nu, want voor zaken als video's doen ze een beroep op mensen uit hun omgeving. 

In plaats van een tour door de Verenigde Staten werd 2020 een jaar van thuiszitten en die tijd gebruikten ze om een album te maken. En dat is op momenten zeer geslaagd, zoals bij "Human Nature", "Cassette Beat", "Craziest Things" en "Jalisco" (dat vorig jaar overigens al eerder op een EP stond). Misschien niet geheel toevallig ook allemaal singlekeuzes. De interludes zijn minder geslaagd, maar de band zegt zelf: ze leren al doende door vallen en opstaan. 

De muziek is een soort triphop mix met r 'n b; de teksten vinden inspiratie in hun persoonlijk leven en omgeving en zijn bedoeld herkenbaar te zijn voor de luisteraar. 

Beoordeling: 6,5/10 (zonder de interludes een  ruime 7)

De geplande tour naar de Verenigde Staten is voorlopig uitgesteld naar 2021, dus we doen het hier met de video voor de nieuwste single "Craziest Things" en vanaf vrijdag staat hier het album op Spotify.


Comments