albumreview: Jagd - Talking To Yourself To Others

De Amsterdamse indierock band Jagd is al een poosje actief. Toch duurde het tot afgelopen week dat ze hun debuutalbum 'Talking To Yourself To Others' uitbrachten. Het viertal deed na het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2016 eerst de nodige ervaring op, o.a. door mee te doen aan de Popronde.

Hun muziek is rauw als punk, maar met veel aandacht voor melodie en ritme. Dit combineert de band met teksten die volgens zangeres Nanne van der Linden niet bedoeld zijn om gerust te stellen of te vermaken. 

Als luisteraar mag je uit je eigen werkelijkheid uitleg geven. Klinkt als ideaal voor een zekere (ex-) president in de Verenigde Staten... Een zinsnede als 'But baby, it doens't have to qualify as rape you know' uit "Violins" laat echter weinig te raden over, zoals ook wel duidelijk is dat het nummer niet over muziekinstrumenten gaat...

Op 'Talking To Yourself To Others' sneeuwt het luisteren naar teksten soms wat onder bij het muzikale geweld dat de band op je af vuurt, al doet Van der Linden als een echte Hanin Elias (Atari Teenage Riot) echt haar uiterste best op te vallen.

Niet alle nummers zijn raak, maar "High Hopes", "Violins", "All Work/ All Play" en "No Filter" zeker wel.

Beoordeling: 7/ 10

'Talking To Yourself To Others' is sinds 6 november verkrijgbaar en te beluisteren op de diverse streaming diensten. van de meest recente single "All Work/ All Play" is geen video, maar het hele album is hier wel te beluisteren via Spotify.

Comments