albumreview: Wolf & Moon - 'Follow The Signs'

Het duo Wolf & Moon (de van geboorte Duitse Stefany Martens, ook bekend als Stefany June & Dennis de Beurs) ervoer het maken van hun tweede album als een zowel fysieke als spirituele ervaring. Het resultaat 'Follow The Signs' komt op 20 november.

Net als op hun debuut 'Before It Gets Dark' werkten ze met producer Jorn Andersson om alle prikkels en invloeden te vangen in muziek. Persoonlijke teksten met een vaak sferische begeleiding leidt tot een album vol 'droompop'. Ruim de helft van het album speelt zich af in die dromerige sfeer, zoals opener "The Road" en nieuwe single "Young Hearts". 

Je wordt weer wakker geschud door nummers als "Situations", "While We Ride" en oudere singles "A Tape Called Life" en "Eyes Closed".

Als je de info die de band aanlevert leest vrees je een beetje voor 12 nummers 'zweverig gedoe', maar na beluisteren valt dit prima mee. 'Follow The Signs' is droompop met een bite.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Follow The Signs' is vanaf morgen verkrijgbaar via ADP Records en te beluisteren via de diverse streaming platforms.

Voor 26 november staat een optreden in Hilversum gepland in het kader van Music Around The Fireplace. Gezien de coronamaatregelen is nog niet duidelijk of dit optreden doorgang kan vinden of in een afgeslankte versie.

Kijk hieronder de video voor "Eyes Closed" of beluister het hele album via Spotify.

Comments