Hipster Pug gooit het met 'Neon Noir' over een andere boeg

De Nederlander Tom (achternaam onbekend) maakt sinds 2018 muziek als Hipster Pug. Hij begon samples aan elkaar te plakken en daar zo zijn eigen creaties mee te maken. Voor 'Neon Noir' besloot hij dit niet meer te doen en maakte hij de muziek zelf. En waar zijn muziek eerst veel lo- fi, experimentele downtempo electronic was richtte hij zich nu puur op ambient, de dromerige sferische housevariant zonder vocalen. 

En voor een album zonder teksten is het altijd handig als de artiest meldt wat hij of zij met dit album wil uitdragen. Volgens Tom is 'Neon Noir' een album over het overkomen van angst maar ook over groeien in zelfvertrouwen. Titels als "Lost", "Fear", "A New Start" en "The Journey Of Finding Yourself" wijzen ook wel duidelijk in die richting.

Helemaal alleen heeft hij het album niet gemaakt overigens; op opener "Shadows" krijgt hij hulp van hardrock gitarist Bill Gelwick uit Dallas, Texas. En geen vocalen? Mwah, op eerder genoemd "The Journey Of Finding Yourself" is toch een koorgalm te horen.

Ideaal album voor mensen die op wat voor manier dan ook er voor gaan zitten om een verschijnsel als het Noorderlicht te bekijken.

'Neon Noir' is sinds eind oktober uit en te vinden op Spotify en Bandcamp.

Comments