albumreview: Mogwai - As The Love Continues

Mogwai bestaat al 25 jaar. Naast diverse EP's en soundtracks is de Schotse band met 'As The Love Continues' aan haar 10e studio album toe.

Voor de goede teksten hoef je zoals inmiddels bekend niet bij de band te zijn, veel van hun nummers zijn instrumentaal, ideaal voor een band die regelmatig soundtracks maakt. Op 'As The Love Continue'is "Ritchie Sacramento", de huidige single het eerste en enige nummer met vocalen. Alhoewel, op het bijna dansbare "Supposedly, We Were Nightmares" zijn stemmen te horen die mogelijk de nachtmerrie illusie moeten vormen. 

Mogwai valt in het postrockgenre, maar maakt ook wel eens uitstapjes lijkt het. Natuurlijk vormt postrock de hoofdmoot van het album en dat dreigt soms, bijvoorbeeld in "Drive The Nail" en "Fuck Off Money" halverwege het album wel eens wat veel van hetzelfde te worden. Gelukkig verrast de band meteen daarna met het grungegeluid van "Celling Granny" en even verder het zoals gezegd bijna dansbare "Supposedly, We Were Nightmares". 

Daartussen valt dan nog de nieuwe single en misschien wel beste nummer "Pat Stains". 

Uiteindelijk ondanks wat dipjes gewoon een sterk album.

Beoordeling: 7,7/ 10

'As The Love Continues' is sinds 19 februari verkrijgbaar via Rock Action Records en op de diverse streaming platforms te vinden. Beluister het album hieronder via Spotify.


Comments