albumreview: Arab Strap - 'As Days Get Dark'

Een pauze van 16 jaar tussen twee albums, dat doet Arab Strap. De band uit het Schotse Falkirk bracht afgelopen week hun zevende album 'As Days Get Dark' uit.

Op een leuke manier omgaan met hopeloosheid en donkere tijden, dat is het thema volgens de band. Ze hadden in elk geval genoeg tijd om aan de nummers te werken; na het stoppen van de band in 2006 zijn ze vijf jaar geleden weer begonnen met optreden en het schrijven van nummers. 

Kenmerkend van de band is de half gesproken/ half gezongen vocalen, die door het Schotse accent soms voor een vrolijke noot zorgen, maar waar de intonatie zelden vrolijk is.

Opener "The Turning Of Our Bones" is een fijn intro en is een metafoor voor de herstart van de band. Het luidt een prima eerste helft van het album in, waarbij we in "Kebabylon" voor het eerst echt zang tegenkomen.

Halverwege is "Tears On Tour" (met een Dire Straits- achtige gitaar) een minder nummer, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door single "Here Comes Comus!". Het laatste kwart zwakt het album weer iets af, maar gaat nergens vervelen.

Beoordeling: 8,2/ 10

'As Days Get Dark' is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar via Rock Action Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Here Comes Comus!" of beluister het hele album.

Comments