albumreview: Otzeki - Now It's A Long Time

Otzeki is het muzikale project van de neven Mike Sharp en Joel Roberts. In 2018 debuteerde het Britse duo met 'Binary Childhood', nu is er de opvolger 'Now It's A Long Time'.

Het debuutalbum bracht hen een uitgebreide tour, waarna ze de afgelopen twee besteedden aan het maken van een opvolger. Via opener "Shy Sooo Shy" met een 'jaren '80 drumcomputer/ Artful Dodger 2 step' aandoend intro leidt het elektropunk duo de luisteraar naar de singles "Max Wells- Demon" en "Unthunk", die beide goede singlekeuzes lijken. 

Ook het pakkende "Familiar Feeling" was al een single. "Leave Yourself Alone" is een fijne stamper, waarna het album alweer naar zijn einde gaat.

Het debuutalbum heb ik gemist maar met 'Now It's A Long Time' lijkt Otzeki een waardige opvolger afgeleverd te hebben.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Now It's A Long Time' komt op vrijdag 19 maart uit via Akira Records, de vinylversie is vertraagd tot later dit jaar. Tegelijk met het album komt de nieuwe single "Another Son". Wij doen het hieronder nog even met de video voor "Unthunk" dat deze week Love Of The Week is op dit blog. Vrijdag zal de Spotify link naar het hele album volgen.

Comments