albumreview: The Vices - Looking For Faces

Na een tour als voorprogramma voor Yungblud, deelname aan de Popronde en succesvolle singles brengt het Groningse The Vices vandaag debuutalbum 'Looking For Faces' uit.

Twee EP's waren er al van de band, maar dat debuutalbum moest nog komen. "Good Morning City, Now Let Me Sleep" kenden we al van de laatste (gelijknamige) EP die vorig jaar uitkwam, net als radiohitje "Boy". "In And Out" en huidige single en titeltrack "Looking For Faces" waren ook al vooruitgestuurd, waardoor bijna de helft van de tien nummers geen verrassing meer waren. Is dat erg? Nee, want het beloofde een goed album te worden en dat werd het ook. 

'Looking For Faces' gaat volgens de band over het uitvinden wie je bent en alles wat je onderweg tegenkomt. Dit hebben ze gevangen in tien nummers, in de hoop dat de luisteraar zonder een bepaalde kant op gestuurd te worden een fijne luisterervaring heeft.

Gelukt? Gelukt. 'Looking For Faces' is ruim een half uur prettig tijdverdrijf.

Beoordeling: 8/10

'Looking For Faces' is sinds vandaag verkrijgbaar via Mattan Records en is natuurlijk te vinden op de diverse streaming platforms. "Before Your Birth" is de nieuwe single, helaas is hier geen video van, maar het album kan hieronder wel beluisterd worden. 

Comments