albumreview: Fink - IIUII

Als je een discografie hebt als die van Fink is het niet gek eens een 'best of' uit te brengen. Dus ook Finn Greenall, maar net iets anders. In plaats van het verzamelen van favorieten of grootste hits pakt hij 12 nummers uit de periode 2005- 2015 en neemt deze opnieuw op. Het resultaat is 'IIUII'.

Helemaal nieuw is het idee van nieuwe opnames niet, Fink zelf bracht vorig jaar een akoestische versie uit van het laatste album 'Bloom Innocent'. Met bandleden Tim Thornton en Guy Whittaker toog Greenall naar Berlijn en stak de geselecteerde nummers in bijna akoestische jasjes. 'It Isn't, Until It Is'(IIUII), dus horen we min of meer bekende nummers als "Sort Of Revolution", "Warm Shadow" en "Looking Too Closely" in de versie zoals de band ze ziet. 

Levert dat een spannend album op? Mwah, meer mooi dan spannend, waarbij de lengte van de nummers (12 nummers in ruim een uur) niet echt meehelpt.

Nog meer dan de oorspronkelijke versies zal het album vooral de liefhebber aanspreken, voor de gewone luisteraar is er weinig actie wat dat betreft. Voor hen is er op de Spotify versie een cd 2 met van een paar nummers een edit- versie van hooguit drieeneenhalve minuut.

Beoordeling: 6,7/ 10

'IIUII' is sinds 20 augustus verkrijgbaar via R'COUP'D, het eigen label van de band. Voor 2022 staan onderstaande shows in Nederland gepland, tot die tijd is hier een video voor "Sort Of Revolution" en de optie op Spotify het album te luisteren.

28 maart: Nijmegen, Doornroosje

29 maart: Zwolle, Hedon

30 maart: Groningen, Oosterpoort

1 april: Utrecht, TivoliVredenburg

2 april: Amsterdam, Paradiso

3 april: Amsterdam, Paradiso

Comments