albumreview: Jade Bird - Different Kinds Of Light

De Britse singer-songwriter Jade Bird, die indie-pop combineert met moderne country-pop en americana, brengt deze week haar nieuwe album 'Different Kinds Of Light' uit. 

Voor de opvolger van haar titelloze debuut uit 2019 werkte ze met producer Dave Cobb (o.a. Lady Gaga en John Prine) in de RCA Studio’s in Nashville. Dit opnemen in Nashville gaf nog de nodige problemen; om het eerder begonnen project te kunnen afronden moest ze na een lockdown in haar thuisland eerst twee weken in Mexico in quarantaine voor ze de Verenigde Staten weer in mocht. 

Gelukkig is haar vaste gitarist ook haar partner, dus kon ze onder de lastige omstandigheden prima verder werken aan nieuwe muziek. Of het titelnummer in een dronken bui is ontstaan is niet bekend, maar veel voegt het intro achtige geluid niet toe helaas. Gelukkig kent het album in "Open Up The Heavens" en soort tweede start die wel goed te pruimen is.

Net als op het debuut zijn het toch vooral de singles die de aandacht trekken, zoals "Houdini" en de huidige single "Now Is The Time". Met "Honeymoon", "Prototype", een klein liedje als "Red, White and Blue" en de als bonustrack toegevoegde oudere single "Headstart" zijn de beste nummers genoemd.

In tegenstelling tot het rockerige debuut is de opvolger meer pop en folk en mist daardoor toch wat aan pit. Verkeerd of slecht? Absoluut niet. Prima plaat, maar minder pakkend dan z'n voorganger.

Beoordeling: 7/ 10

'Different Kinds Of Light' komt op 13 augustus uit. Voor het komende half jaar heeft ze diverse tourdata staan in Europa en de Verenigde Staten; Nederland en Belgie staan hier nog niet tussen. Kijk hieronder een live versie van de huidige single of beluister het hele album.

Comments