albumreview: Lauren Faith - Path To Follow

Na o.a. te hebben samengewerkt met Kamaal Williams, Naomi Banks en Sam Wills, koos de Engelse singer-songwriter en producer Lauren Faith voor een carrière als soloartiest. Na minimaal twee keer uitstel kwam haar album 'Path To Follow' vorige week dan toch uit.

Faith is dus niet alleen zangeres, maar ook songwriter en producer. Sterker nog, haar doel is om een Grammy te winnen als producer. Dat ze zelf ging zingen was eigenlijk alleen maar om materiaal te hebben om een nummer omheen te produceren. De afgelpen periode met lockdowns was voor haar ideaal om thuis te bouwen aan nummers. 

Haar eerdere ervaringen met diverse muziekstijlen verwerkte ze in haar eigen muziek waardoor het bijvoorbeeld zowel erg electro ("It's A Blur") als R&B ("Another Bad Day") klinkt. Beste nummers zijn opener "Falls Right Down" en single "Hold You Close". 

"It's A Blur" doet door de electro achetrgrond denken vaan Moby uit zijn tijd van "Go", terwijl de strokers in afsluiter "Natural" je doen terugdenken aan "Les Fleurs" van 4Hero.

Ze weet de luisteraar op het verkeerde been te zetten met het vrolijke popliedje "Blue Monday" terwijl het tekstueel handelt het zich niet zo fijn voelen.

Al met al een prima popalbum/EP.

Beoordeling: 7,5/ 10


'Path To Follow' is sinds 26 juli uit via Space Odyssey Records/ eOne Music UK. Opener "Falls Right Down" is de nieuwe single, kijk de video hieronder.


Comments