albumreview: Orla Gartland - Woman On The Internet

Orla Gartland komt uit Dublin en begon daar liedjes te schrijven toen ze 14 jaar oud was. Na haar studie vertrok ze naar Londen om zich op haar muziek te richten. Na succes op YouTube en twee EP's is er nu debuutalbum 'Woman On The Internet'.

Als de afgelopen jaren haar iets geleerd hebben is het wel dat als ze dat het gebeurt zoals zij het wil, ze zelf de touwtjes in handen zal moeten nemen. En dus produceerde ze haar album zelf. Toch heeft ze niet alles onder controle want 'Woman On The Internet' draait volgens Gartland om haar chaotische leven als twintiger (ze is nu 25). 

Opener "Things I've Learned" hoeft wat dat betreft qua thema geen verdere uitleg en huidige single "You're Not Special, Babe" is een uitkomst van haar leerproces.

Muzikaal geien is er genoeg variatie te vinden, van powerballad "Over Your Head" tot pianoballad "Left Behind" en van het akoestische "Madison" tot punkachtige razernij in "Zombie".

Een kleine 40 minuten fijne indiepop.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Woman On The Internet' komt op vrijdag 20 augustus uit via haar eigen label New Friends Music. Orla Gartland had deze maand op Lowlands zullen spelen, maar voorlopig is ze alleen te zien tijdens een tour door Engeland en Ierland. 

Bekijk hier de video voor "You're Not Special, Babe" of beluister vanaf vrijdag het hele album.


Comments