albumreview: Slothrust - Parallel Timeline

Afgelopen week bracht het Amerikaanse grungy indierock collectief Slothrust hun nieuwe album 'Parallel Timeline' uit. Op de opvolger van 'The Pact' uit 2018 wilden ze wat breder kijken en nieuwe productietechnieken en opnameprocessen aangaan.

Tijdens het schrijven van dit album ging frontvrouw Leah Wellbaum op de 'zweverige tour' en kwam tot de conclusie dat niks is wat het lijkt en er meer is dan je op het eerste gezicht ziet. 

Ze gingen hierdoor bij de opnames zaken uitproberen, zoals nadenken over het gebruik van gitaren in plaats van zoals eerder een muur geluid te creeeren en rammen maar. En een nummer als single “Once More For The Ocean” werd zelfs geschreven zonder dat er een instrument in de buurt was. 

Levert dit proces dan ook een zwerige, vage en experimentele plaat op? Valt best mee. FDe eerste helft is duidelijk het sterkste deel met singles als "Cranium", "Once More For The Ocean" en "The Next Curse". De tweede helft pakt de plaat wat minder.

Wellbaum voelt zich nu meer een oceaan dan de waterdruppel van voorheen. Wat je er mee moet? Geen idee, maar 'Parallel Timeline' is net als z'n voorganger een prima plaat.

Beoordeling: 7/10

'Parallel Timeline' is sinds 10 september verkrijgbaar via Dangerbird Records en te streamen op de bekende platforms. Recent verscheen er een bericht dat de bassist uit de band gezet is na beschuldigingen van verkrachting. Inmiddels is er vervanging en gaat de band tot eind november op tour door de Verenigde Staten. Europese data zijn (nog) niet bekend.

Kijk de video voor "The Next Curse" met Lzzy hale van Halestorm of beluister het hele album via Spotify.

Comments