albumreview: Tora - A Force Majeure

De Australische band Tora vestigde zich vorig jaar in Amsterdam om makkelijker te kunnen touren dan vanuit Australie. De uitbraak van Covid-19 gooide dit plan in de war. Dan maar een nieuw album maken. Nu is er 'A Force Majeure', hun derde album.

Een thema voor het album had het electronisch kwartet al meteen te pakken: een band die zich aan de andere kant van de wereld in een absurde situatie terugvindt. Het weerspiegelt volgens hen hun aanpassingsvermogen en ambitie. 

Tora vertaalt dit in een album dat zowel dansbaar ("Call On Me", "Inundated", "Fire Apartment") als pop (nieuwe single "Put Down Your Phone" en "How Long") is. Zo levert a force majeure met 'A Force Majeure' een prettig luisterbaar album op. Tora is absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Je wenst ze geen herhaling van de situatie toe, maar het levert wel leuke muziek op.

Beoordeling: 7,3/ 10

'A Force Majeure' is vanaf 3 september verkrijgbaar via Ninety Days Records en te streamen op de bekende platforms. Amsterdam als nieuw thuisbasis lijkt zich alsnog te gaan uitbetalen, er staan voor dit najaar een aantal shows gepland waar de reistijd niet heel lang zal zijn( 4 november Rotown Rotterdam, 5 november Paradiso Amsterdam, 6 november Ekko Utrecht en 7 november Botanique Brussel waarna de band verder Europa intrekt). 

Beluister het album hieronder (vanaf 3 september) of bekijk de video voor "Put Down Your Phone".


Comments