albumreview: the colorist orchestra & howe gelb - not on the map

Het Belgische muziekcollectief The Colorist Orchestra is een muziekgezelschap onder leiding van de arrangeurs Aarich Jespers en Kobe Proesmans. Ze zijn vooral bekend als vertolkers en heruitvinders van andermans songs. Deze week verscheen hun nieuwe album 'Not On The Map'.

Ook hier was dit het idee; nummers van de Amerikaanse singer-songwriter Howe Gelb uit zijn ruim 50 albums tellende discografie samen met hem in een nieuwe muzikale vorm te gieten.

Al gauw bleek dit geen goed idee; de twee Vlamingen achter The Colorist Orchestra en Gelb konden hun werkwijze niet goed op elkaar afgetemd krijgen. Zo besloten ze hun plan te laten varen en 'gewoon' nieuwe nummers te maken. 

Het levert een album van 10 nieuwe nummers op, waarbij met Pieta Brown een andere singer- songrwriter ook een rol kreeg in zowel het schrijven van de nummers als in het meedoen op vier nummers.

Beste nummers zijn "Gentle On My Mind" (waarmee er toch een cover of het album kwam), "Dr. Goldman" en "Sweet Pretender", over het geheel pakt het album niet heel erg

Beoordeling: 6,5/ 10

'Not On The Map' verscheen op 1 oktober via Dangerbird Records en is te vinden op de bekende streaming platforms. Volgende maand is het geheel tweemaal live te zien in Nederland: 6 november Groningen Take Root Festival en

9 november Amsterdam Paradiso. Bekijk hieronder een live opname van het titelnummer of beluister het hele album via Spotify.

Comments