albumreview: Jan Verstraeten - Violent Disco

In 2019 debuteerde Jan Verstraten met de EP 'Cheap Dreams'. Afgelopen week bracht de Vlaming zijn debuutalbum 'Violent Disco' uit.

Op 'Violent Disco' laat Verstraeten zich van vele kanten zien. Zo opent het album met soulvolle nummers als "Vampire In My Bed" en "Gone Gone Gone", lijkt de titeltrack een soort bossanova nummer en doet "Like A Movie" zijn naam eer aan door het gebruik van (film?)quotes. In ziek zijn is Verstraeten vast niet goed want "Flu" druipt van de dramatiek. Het sterke slot van het album wordt dan weer ingezet met een Britney Spears cover, hertiteld tot "Hit Me Baby". 

Zijn doel om van 'Violent Disco' een tegenwicht te bieden aan de verstilde coronawereld waarin het album gemaakt werd heeft Verstraeten zeker behaald.Een album dat een plkeje verdiend op de zomerfestivals die we hopelijk weer kunnen gaan bezoeken.

Beoordeling: 8,2/ 10

'Violent Disco' is sinds 4 februari verkrijgbaar via Unday Records en te streamen op de bekende platforms. Live is hij ondermeer te zien in Tilburg (17 feb), Rotterdam (23 feb) en Brussel 93 mrt). Voor wie zin heeft in een lange trip kan Verstraeten gaan bekijken op het SXSW festival in de Verenigde Staten.

Voor wie dat niet wil is hier de video voor "Goodbye World" en het hele album via Spotify.


Comments