albumreview: Lo van Gorp - True Friends

Lo(dewijk) van Gorp heeft er 25 jaar in de muziek opzitten. Afgelopen week bracht hij zijn eerste solo album 'True Friends' uit.

Was het zo lastig dan, dat het album 25 jaar moest duren? Nee, Van Gorp was druk als (achtergrond)zanger bij onder andere Roger Hodgson, het Metropole Orkest, Trijntje Oosterhuis en Ladies of Soul, bij wie hij jarenlang in de band zat.

Begin 2021 bracht hij met producer Phil Martin een duoalbum uit maar daarna viel alles stil door corona en was er tijd aan een eigen album te werken. 

Voor 'True Friends' lijkt Van Gorp zijn inspiratie vooral uit de middle of the road en soulpop uit de jaren '70 en '80 te hebben gehaald. Het hele album doet denken aan vooral Steely Dan en soms Hall & Oates.

 Een prima uitgangspunt alleen ook bij Van Gorp wordt het net als bij de voorbeelden bij de rustigere nummers soms wel erg achtergrondmuziek, zeker als ze ook nog een relatief lang duren. Gelukkig zijn er nummers als "Fisher King", "Home", "The Right thing" en "Kingdom Chill" die er wel uitspringen.

In Japan is het album al een tijdje uit en behoorlijk populair bij genre georienteerde zenders, in Nederland zal hij zijn luisterpubliek waarschijnlijk vooral bij lokale/ regionale omroepen vinden, met misschien wat aandacht op Radio 1 of 5.

Beoordeling: 6,7/ 10

'True Friends' is sinds 3 juni uit via True Freinds Music/ MARS Worldwide. Bekijk hieronder een live registratie van "The Right Thing" of beluister het hele album via Spotify.

Comments