albumreview: Sinead O'Brien - Time Bend And Break The Bower

De Ierse multidisciplinaire artiest Sinead O’Brien gooide vorig jaar nog hoge ogen op showcase festival SXSW. Met haar combinatie van post-punk, poëzie en avantgardistische kunst wordt ze door veel media beschouwd als een van de ontdekkingen van de laatste tijd. Afgelopen week kwam haar debuutalbum ‘Time Bend And Break The Power’ uit.

Voordragen en spreken begeleid door muziek, dat is wat O’Brien doet; het zal niet voor niets zijn dat zangeres niet in de intro staat. Al sinds 2018 bezig, op dit blog pas ontdekt sinds single “Girlkind”, die begin dit jaar Love Of The Week werd en tot #20 in onze Top 40 kwam. 

Haar manier van voordragen in combinatie met de muziek maakte indruk. Tegelijk is dat ook haar valkuil, om een album van bijna drie kwartier interessant te houden wordt een hele klus. Muzikaal en qua variatie is het wat mager voor een heel album en voltijds luisteren naar de teksten wil ook niet echt. Uiteindelijkeen album dat de critici misschien bekoort, live in een kleien setting werkt maar thuis in de cd speler te weinig brengt om de repeatknop te zoeken.

Beoordeling: 6,4/ 10

‘Time Bend And Break The Power’ is sinds 10 juni verkrijgbaar via Chess Club Records en te streamen op de diverse platforms. Wil je Sinead O’Brien live aan het werk zien kun je 1-4 september naar Vlieland voor Into The Great Wide Open, 17 september naar Rotterdam, Rotown of een dag later Amsterdam, Paradiso Noord.

Bekijk hieronder de video voor “Like Culture” of beluister het hele album via Spotify.

Comments