albumreview: Will Joseph Cook - Every Single Thing

De Britse singer-songwriter Will Joseph Cook wordt met zijn veelal feel good indie-pop gretig gestreamd. Ook op TikTok heeft de Engelsman intussen een flinke fanbase opgebouwd. Op 10 juni verscheen z’n nieuwe album 'Every Single Thing'.

Op zijn derde album wil Cook de liefde van de positieve kant belichten, want volgens hem gaat het te vaak over het najagen of verliezen van die liefde. Positief klinkt het allemaal zeker, met aanstekelijke nummers als "Kisses" en "BOP". 

"Be Around Me" is een samenwerking met zangeres Chloe Moriondo, die vooral op YouTube een grote fanbase heeft. Hun samenwerking brak flink door op YouTube en TikTok.

Niet te lange nummers, uptempo en zonnig. Is dat alles? Nee, naar het einde van het album ( "4AM", "Guaranteed") klinkt Cooks stem soms richting een Rufus Wainwright, waardoor de sfeer tocj iets melancholischer wordt. Met het mooie weer op komst een fijn album om te draaien.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Every Single Thing' is sinds 10 juni verkrijgbaar via Bad Hotel/ The Vertex Ltd. Behalve een aantal losse shows in zijn thuisland gaat Cook in augustus en september toeren door de Verenigde Staten en Canada. Een verder Europees deel van de reis is (nog) niet bekend. Bekijk hieronder de video voor "BOP" of stream het hele album via Spotify. 


Comments