albumreview: Deaf Havana - The Present Is A Foreign Land

De Britse band Deaf Havana bracht op 15 juli hun nieuwe album 'The Present Is A Foreign Land' uit. Het is de eerste plaat sinds 'Rituals' uit 2018. 

Na 'Rituals' viel de band uit elkaar, maar uiteindelijk doken ze toch weer de studio in. Zonder verwachtingen gingen ze liedjes schrijven en het plezier werd teruggevonden. 

Het album is tot stand gekomen zonder angst voor wat anderen ervan vinden, of waar de plaat zich precies binnen het bredere 'rockplaatje' zou moeten bevinden. Het levert op dat niet alle nummers van dezelfde snit zijn. Zo is "On The Wire' bijna enkel te omschrijevn als een grothesque doch slappe popballad na de wel fijne nummers "I Put You Through Hell" en "Nevermind". 

De titeltrack is een samenwerking met IDER en levert een leuk popliedje op. Op "Remember Me" duikt het koor uit "On The Wire" weer op en wederom is dit helaas niet een directe verbetring. Het maakt 'The Present Is A Foreign Land' en mengelmoes tussen sterke pop en rock, afgewisseld met te grootst opgezette slappe ballads.

Beoordeling: 6,7/ 10

'The Present Is A Foreign Land' is verkrijgbaar via SO Recordings/ Silver Screen Records Limited en te streamen via de bekende platforms. Wil je ze live zien kun je 23 oktober naar Antwerpen of daarna een datum prikken in de uitgebreide Duitse tour; Nederlandse data zijn niet bekend.

Bekijk hieronder de visualizer voor nieuwe single "Nevermind" of luister het hele album via Spotify.


Comments