albumreview: Lissie - Carving Canyons

De Amerikaanse indie-folk zangeres Lissie bracht op 16 september haar vijfde studioalbum 'Carving Canyons' uit. Het is haar meest persoonlijke creatie tot nu toe, met thema’s als liefdesverdriet en eenzaamheid.

Ondanks dat eenzaam thuiszitten tijdens de pandemie na een relatiebreuk de inspiratie voor het album vormt, werd het album geschreven met hulp van een heel team (vrouwelijke) songwriters. Hiervoor kwamen ze samen in nashville, de thuisbasis van country en folk. 

Dit is te horen in de muziek, want waar Lissie in de tien jaar sinds haar debuut nog wel eens experimenteerde met haar geluid is 'Carving Canyons' echt een degelijk country folk album geworden.

Songtitels als "Unravel", "Sad" en "I Hate This" passen prima in de vaak toch wat trieste ondertoon van country. En wat te denken van "Lonesome Wine", dat handelt over haar 'alcohol is de oplossing voor mijn problemen'- aanpak.

Het erg naar Fleetwood Mac neigende "Night Moves" is het beste nummer van het album, dat nergens echt uit de band springt, maar gewoon een goed gemiddelde scoort.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Carving Canyons' is sinds 16 september via haar eigen label Lionboy Records en te streamen op de bekende platforms. Komend weekend doet Lissie een aantal instores in het Verenigd Koninkrijk omhier in februari na een uitgebreide tour door haar thuisland weer terug te komen voor een aantal shows. Bekijk hieronder de video voor "Sad" of stream het hele album via Spotify.

Comments