albumreview: Pale Waves - Unwanted

De Engelse band Pale Waves bracht op 12 augustus hun derde studioalbum 'Unwanted' uit. Het is een plaat geworden die uitreikt naar buitenbeentjes en LGBTQI aanhangers en die inspeelt op donkerdere emoties dan ooit te voren. Dit gemixed met een frisse toon van opstandigheid.

Daarmee is de samenvatting van het nieuwe album van dit viertal eigenlijk ook meteen geschreven. Zoals vele anderen is het een poppunk plaat geworden van een band met een zangeres, die muzikaal vlot en uptempo afwisselt met ballads en qua thematiek handelt over de thematiek waar de doelgroep mee blijkt te worstelen. Dezelfde thematiek waarover labelgenote Beabadoobee bijvoorbeeld ook schrijft. 

Met een zangeres/ songwriter Heather Baron-Gracie die haar voorkeur voor vrouwen verkent en beschrijft en een drummer die 'in transitie' is zijn dergelijke onderwerpen inderdaad zaken die dicht bij hen liggen. 

Opener "Lies" en "Jealousy" zijn vlotte punkpop nummers die er uit springen, terwijl ook het meer balladachtige "The Hard Way" zich onder de betere nummers schaart. Samen met de tien andere nummers maken ze 'Unwanted' een fijn te beluisteren album dat, als er een minpunt benoemd moet, tegen het einde wel wat uitdooft.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Unwanted' is sinds 12 augustus verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de bekende platforms. Pale Waves is de komende weken live te zien in de Verenigde Staten waarna later een tour door het Verenigd Koninkrijk op de planning staat; voor Nederland/ België zijn er voorlopig geen data gepland. Van 'Unwanted' zijn inmiddels al een zestal singles uitgebracht, kijk hieronder naar de video voor "The Hard Way" of beluister het hele album via Spotify.

Comments