albumreview: L.A. Edwards - Out Of The Heart Of Darkness

Zanger, songwriter en multi instrumentalist L.A. (Luke Andrew) Edwards is naamgever van het trio L.A. Edwards, dat verder uit twee van zijn broers bestaat. eerder deze maand brachten ze hun album 'Out Of The Heart Of Darkness' uit.

Opgegroeid in Californië is het geen verrassing dat de heren ons trakteren op vaak zonnig klinkende Westcoastrock, ideaal voor een autoritje in de zon. Toch zou deze omschrijving het album tekort doen, want het is niet allemaal zonneschijn (het album begint met een bijna dood- ervaring...)en ook muzikaal is er variatie, met rock en countrypop die zich laten horen. 

In "Already Gone" komen we zelfs een orgel tegen. "Surrender" is de ballad en voor de rockliefhebbers zijn "Let It Out" en "Time To Go" present. En toch, ondanks de variatie, wordt het nergens spannend. Dat is meteen wel het minpunt van het album en doet het na de eerdere Westcoastrock- verwijzing belanden onder een ander standaardkopje: Middle Of the Road muziek. variatie, lekker, maar nergens echt opvallend.

Beoordeling: 6,8/ 10

'Out Of The Heart Of Darkness' is verkrijgbaar via Bitchin'Music/ MARS. Bekijk hieronder de video voor "Already Gone" of beluister het hele album via Spotify. 

Momenteel is de band aan het toeren in Europa, waarbij de meeste shows voorprogramma voor Lucinda Williams zijn. Zo stonden ze vorige week in Paradiso. Woensdag 1 februari staan ze met een eigen show in Merleyn, Nijmegen. 


Comments