albumreview: The Academic - Sitting Pretty

De Ierse indierock band The Academic brengt op 10 februari hun tweede studioalbum 'Sitting Pretty' uit. Het viertal grossiert in energieke en catchy gitaar songs, waarvan velen zich als een oorwurm in je hoofd nestelen.

Waar ze op hun debuutalbum naar eigen zeggen vol jeugdigheid zo snel en groots mogelijk wilden spelen, noemen ze de opvolger meer volwassen. Toch knalt opener "Pushing Up Daisies" er hard en fel in. "Don't Take It Personally" handelt over een moeizame relatie, wat bij meerdere nummers een thema lijkt. 

Dit levert prettige nummers als "My Very Best" en "Step My Way" op. "Homesick" zorgt halverwege het album voor wat tegenwicht. Helaas, want het haalt het luisterplezier wel wat omlaag.

Met dit album hoopt de band een internationale doorbraak te bewerkstelligen en aan de muziek zal het liggen als dit niet lukt. 'Sitting Pretty' is behoudens wat mindere nummers een prima album.

Beoordeling: 7,7/ 10

'Sitting Pretty' verschijnt op 10 februari via Capitol Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "My Very Best" of beluister het hele album via Spotify. Op 4 maart is de band te zien in Bitterzoet, Amsterdam. Die show is al uitverkocht overigens.

Comments