albumreview: Cat Clyde - Down Rounder

De Canadese indie-folkartiest Cat Clyde bracht op 17 februari haar nieuwe album 'Down Rounder' uit. Voor haar derde album werkte ze met producer Tony Berg (Phoebe Bridgers, Taylor Swift, Paul McCartney) in de beroemde Sound City-studio's van Los Angeles.

Clyde’s geluid is een combinatie van soulvolle blues en vooral folk-getinte tonen. Opener "Everywhere I Go" is een soort laidback souther swing, zoals het hele album vrij rustig is. 

Een schril contrast met de rest is wel "Papa Took My Totems" met stevige drums als basis. Deze twee nummers zijn met "Mystic Light" en "I Feel It" wel de leukste en opvallendste nummers. Al moet wel vermeld dat Clyde haar zang in "The Gloom" een kleine glimlachende gedachte naar de loeiende Soggy Bottom Boys uit de film 'Oh Brother, Where Art Thou?' oplevert. 

'Down Rounder' is volgens Clyde een beschrijving van meerdere facetten van het leven, dingen verwerken en verbinden met de natuur.

Muzikaal levert dit te weinig op om echt op te vallen, maar doet ook nergens pijn, zoals je bij country/ folk toch vaak verwacht. Het is, om naar de naam van haar label te verwijzen, net niet.

Beoordeling: 6,5/ 10

'Down Rounder' is sinds 17 februari verkrijgbaar via Second Prize Records en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Everywhere I Go" of beluister het hele album via Spotify.

Op 3 maart is Clyde in de Melkweg Amsterdam te zien als voorprogramma van Lissie.

Comments