albumreview: De Toegift - De Toegift

Afgelopen vrijdag 27 januari kwam het gelijknamige debuutalbum van De Toegift uit. Het album bestaat uit 10 nummers, waarop de eerder uitgebrachte EP's samenkomen met nieuwe muziek.

De Toegift is de band rond Maxim Ventulé uit Vlissingen. Na eerder Engelstalige muziek koos de band na een ontmoeting met vakgenoot Broeder Dieleman voor het Nederlands. Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz en hier en daar wat experiment. 

Melancholiek, nostalgisch. Poëtisch Nederlandstalig, niet zoals Blof, meer Spinvis- achtige eigenaardigheden (zoals "Alles Is Gemaakt"). Het album begint met "De Toegift" en eindigt met de steviger variant hiervan. Dus album 'De Toegift' van band De Toegift begint en eindigt met "De Toegift" zeg maar. Met tussendoor fijne nummers als "Nollestrand".

Recent groot succes op Noorderslag, benieuwd wat De Toegift daar in de toegift speelde. 'De Toeguft' was in elk geval prettig om te luisteren.

Beoordeling: 7,5/ 10

'De Toegift' is sinds 27 januari verkrijgbaar via Snowstar Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Licht Als Stof" of beluister het hele album via Spotify.

Binnenkort live te zien:

23.02 Merleyn, Nijmegen

26.02 TivoliVredenburg, Utrecht

10.03 V11, Rotterdam

18.03 Cinetol, Amsterdam 

Comments