albumreview: The Inspector Cluzo - Horizon

Het Franse bluesrock duo The Inspector Cluzo bracht op 27 januari hun 9e studiaolbum 'Horizon' uit. De plaat is geproduceerd door GRAMMY Award winnaar Vance Powell (Jack White, The Raconteurs). 

The Inspector Cluzo bestaat uit zanger/gitarist Laurent en drummer Mathieu. In het dagelijks levens runnen ze een boerderij. Zie hier meteen de inspiratie voor de eerste titels; zo zijn er "Act Local, Think Global", "Wolfs At The Door" en natuurlijk "Running A Family Farm Is More Rock Than Playing Rock 'n Roll Music". 

De wolf stond overigens niet letterlijk voor de deur, maar symboliseert een ander gevaar dat hun boerderij bedreigde. De zwaluwen in hun stal vormden inspiratie voor zelfs twee nummers. "Shenanigans" is dan weer een eerbetoon aan een vriend uit Nashville, Verenigde Staten, waar het duo bekend is en de plaat ook gemixt werd.

In "Rockophobia" doet niemand minder dan Iggy Pop een gastoptreden. Het levert een album op dat rockt ("The Armchair Activist", "Saving The Geese") of lekker bluesy klinkt a la Black Crowes ("Rockophobia")

Helaas zitten een er ook saaiere nummers tussen als "Swallows" en "9 Billion Solutions", met daaroverheen "The Outsider" dat ook nog eens eindeloos doorgaat. Het maakt het verschil tussen een gemiddeld en een goed album.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Horizon' is sinds 27 januari verkrijgbaar via Fuck The Bassplayer Music/ Virgin Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Running A Family Farm Is More Rock Than Playing Rock 'n Roll Music" of luister het hele album via Spotify.

Op 7 april kun je het duo zien in AFAS Amsterdam, als voorprogramma voor Eels. 

Comments