albumreview: Jane Leo - Jane Leo

Jane Ellen Bryant en Daniel Leopold hebben het afgelopen anderhalf jaar de messen van hun nieuwe project geslepen. Met gestage single releases en het toeren in de Verenigde Staten werkten ze toe naar un debuutalbum, dat op 17 februari zal uitkomen.

De eerste helft van het album verscheen inmiddels al als single. Het trage, redelijk indringende "Tell Me (I'm On Your Mind)", via het wat meer swingende "The More You Know" en het steviger "Borderline" naar de 80’s art pop en new wave van "Big Life". 

Ze combineren zangerige melodieën, stevige rock en filmische producties met moderne indie- en synthpop. Het resultaat van uitgebreid thuis experimenteren met (hun) geluid. Toch leek de inspiratie na de eerste helft van het album een beetje op. Na het iets americana- aandoende "Our Love" kabbelt het wat naar het einde, behoudens een kleine opleving in "Necessary Evil". 

Al bij al doet het wat aan als een goede EP aangevuld met b- kantjes.

Beoordeling: 6,9/ 10

'Jane Leo' komt op 17 februari uit via MARS Label Group en zal te streamen zijn op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Big Life" of beluister het album vanaf 17 februari via Spotify. In april komt het duo deze kant op voor shows; precieze data en locaties zijn nog niet bekend.  

Comments