albumreview: Litzberg - Moving On

Litzberg is het project van de Nederlandse singer-songwriter Mathijs Peeters. In 2019 begon de Limburgse Mathijs zijn nieuwe project als Litzberg, na jarenlang bands als Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougall te hebben ondersteund. Afgelopen week kwam het nieuwe album 'Moving On' uit.

'Moving On' is de opvolger van debuutalbum 'In_My_Head' en bevat wederom fijne gitaarpop liedjes. Zowel de harde (deel twee) als zachtere (de eerste helft) variant overigens. De nummers zijn veelal al in 2020 en 2021 opgenomen maar tot dusver niet uitgebracht. 

"The Words You have" is zelfs al 20 jaar oud en door Peeters al met meerdere bands en muzikanten gespeeld voor het nue indelijk op plaat te vinden is."What Is It What You Want Me To Say" is met zes minuten veruit het langste nummer op de plaat en is een soort meerdelig experiment samengevoegd tot één nummer. 

"Delete And Start Again" is een aanstekelijk popliedje terwijl je bij "Try To Reason" al gauw richting een band als Oasis denkt.

Geen verkeerde naam om aan gelinkt te worden en dat is ook wat dit prima album verdient.

Beoordeling: 7,7/ 10

'Moving On' is sinds 27 januari verkrijgbaar via Huberts Recording Co/ Concerto Records en te vinden op de diverse streaming platforms. Bekijk hieronder de video voor titeltrack "Moving On" of beluister het hele album via Spotify. Live is Litzberg de komende tijd te zien:

18 februari 2023 - De Vegafabriek, Kolderveen 

1 maart 2023 - Tivolivredenburg, Utrecht 

2 maart 2023 - Paradiso, Amsterdam 

17 maart 2023 - So What!, Gouda 

18 maart 2023 - De Piek, Vlissingen

Comments

  1. Heel gaaf album! Met name Moving On en Mirrors zijn twee hits!

    ReplyDelete

Post a Comment