albumreview: Lucero - Should've Learned By Now

Lucero is een alternatieve countryband uit Memphis wiens werk het ook in stijlen buiten het bereik van Americana zoekt. 'Should've Learned By Now'is het twaalfde album van de band.

Opener “One Last Fuck You” bestond al een tijd als nummer en vormde de basis voor het album, nadat het niet zo goed bij eerdere albums leek te passen. teveel uptempo en springerig voor de meer donkere voorgangers. 

Het idee voor single "Macon If We Make It" ontstond terugdenkend aan een verplaatsing met de band tijdens zeer slecht weer. Ook "Time To Go Home" lag al sinds eerdere albums op de planken en geeft een beetje een Frank Turner gevoel.

'Should've Learned By Now' lijkt typisch zo'n album van een band die al een vaste fanschare heeft en ermee verblijdt, maar er geen extra volle zalen mee zalen trekken door grote fan- aanwas. Het valt nergens echt op, trekt niet de aandacht.

Beoordeling: 6,5/ 10

'Should've Learned By Now' is sinds vandaag verkrijgbaar via Livberty & Lament/ Thirty Tigers en te streamen op de diversen platforms. Bekijk hieronder de video voor "Raining For Weeks" of beluister het hele album via Spotify.

Als je de band live wil zien zul je naar de Verenigde Staten moeten waar ze uitgebreid touren. Voorlopig staat er één Europese show op het programa, 15 juni Londen.

Comments