albumreview: Tennis - Pollen

Het indie-rock duo Tennis bracht op 10 februari hun nieuwe album 'Pollen' uit. Tennis bestaat uit zangeres Alaina Moore en haar echtgenoot Patrick Riley op gitaar. Het vorige album 'SWIMMER' uit 2020 heeft lovende reacties mogen ontvangen.

In hun thuisstudio namen ze de opvolger op, waarbij ze de productie zelf deden. Voor hun zesde album wilde het duo voorkomen in oude patronen te vervallen en zichzelf dwingen te vernieuwen. In plaats van een muur geluid maken in de mix, nu oog voor detail en niet teveel schaven in de productie. 

Het levert een album op vol (synth)pop liedjes, die meer voor het luisteren zijn dan voor het dansen. Ruim een half uur dat voorbij is voor je het weet, maar ook zonder dat het echt opvalt. Alleen het voorlaatste nummer "Never Been Wrong" trekt wat meer de aandacht omdat het wat afwijkt van het geheel met iets steviger gitaarpartijen. 

Ze wilden hun zesde album vullen met liedjes die geschikt zijn voor de radio. Dat lijkt wel gelukt, maar of ze genoeg opvallen voor een prominente plek op de playlists valt te betwijfelen.

Beoordeling: 6,5/ 10

'Pollen' is sinds 10 februari verkrijgbaar via Mutually Detrimental (hun eigen label)/ Thirty Tigers en is te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de visualizer voor "Forbidden Doors" of beluister het hele album via Spotify. Als je ze live wil zien moet je deze week nog gauw naar Londen waar ze twee shows doen voor ze terugkeren naar de Verenigde Staten voor een uitgebreide tour.

Comments