albumreview: Alex Vargas - Big Big Machine

De Deense singer-songwriter Alex Vargas met zogeheten 'white soul vocals' bracht op 3 maart zijn nieuwe album 'Big Big Machine' uit. Kleine popsoul liedjes en anthem achtige stukken. 'Big Big Machine' is de opvolger van zijn 'EGO' trilogie uit 2019. 

Naar eigen zeggen is het een album voortgekomen uit een wat meer opgewekte benadering dan eerdere platen. Dan zou opener "Mama, I've Been Dying" het sleutelnummer van het album genoemd kunnen worden, met na een rustig ingetogen begin een groots vlot tweede deel. 

Op het hele album vinden we zo'n mix. Rustige pop(ballads) die doen denken aan 10CC of Steely Dan ("Yougazer"), "Pickles" dat een vleugje Beatles- sfeer blootgeeft of "Shine Your Way out" dat hier in Nederland zo door een band als Di-Rect gespeeld zou kunnen zijn. En daar tegenover meer uptempo pop in "Pages" en afsluiter "Famous Last Goodbyes" met een bijna orkestrale aanpak.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Big Big Machine' is sinds 3 maart verkrijgbaar via Stellar Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de lyric video voor nieuwe single "Pages" of beluister het hele album via Spotify. Ter gelegenheid van het nieuwe album speelde Vargas vorige week in de Tolhuistuin te Amsterdam. Buiten vanavond een show in Keulen staan er voor de rest van het jaar alleen Deense data gepland. 

Comments