albumreview: The Luka State - More Than This

De Engelse indie-rock band The Luka State, die bestaat uit jeugdvrienden Conrad Ellis (zang), Sam Bell (bas), Jake Barnabas (drums) en Lewis Pusey (gitaar), bracht op 10 maart nieuwe hun album 'More Than This' uit. Het is de opvolger van debuutalbum 'Fall In Fall Out' uit 2021 dat mocht rekenen op lovende reacties.

Vanwege alle covid problemen schreef de band het album als voornaam tijdverdrijf om de dag door te komen, ze konden toch weinig anders. En om het opgesloten gevoel vast te houden kozen ze voor een kleine opnamestudio. 

Het doel was opgekropte agressie over de situatie eruit te spelen en dat is goed gelukt. Met "Bring Us Down" en "Oxygen Thief" zijn de bedoelingen meteen duidelijk. En zo gaat de band twaalf nummers door, hun eigen frustratie wegspelen en de luisteraar laten weten dat er meer is en het de moeite is er voor te vechten als het tegenzit. Eigenlijk wordt er alleen op afsluiter "Movies" gas terug genomen.

 Met dit album zal de band het komende zomer goed doen op de festivalweide.

Beoordeling: 7,5/ 10

'More Than This' is sinds 10 maart verkrijgbaar via Thirty Tigers en te streamen op de diverse platforms. Op 15 april speelt de band in Bitterzoet, Amsterdam. Bekijk tot die tijd hieronder de video voor "Two Worlds Apart" of beluister het hele album via Spotify.

Comments