albumreview: Marc Broussard - S.O.S. IV: Blues For Your Soul

De Amerikaanse singer- songwriter begon in 2007 aan zijn S.O.S.- serie: albums met covers waarvan de opbrengsten deels ten goed ekomen aan een goed doel. Inmiddels is het tijd voor 'S.O.S. IV: Blues For Your Soul', met een groot aandeel voor bluesgitarist Joe Bonamassa.

Op eerdere delen hoorden we vooral soul, r&b en gospel. Nu heeft, ongetwijfeld dankzij de inmenging van Bonamassa, de blues de overhand. Ondanks een wat jazzy intro is het zo'n 100 jaar oude “I’d Rather Drink Muddy Water” een echte bluesstamper en “Empire State Express” is lekker chaotische (vuige?) blues oorspronkelijk door Son House. Afsluiter “When Will I Let Her Go” is wat een vreemde eend in de bijt; niet vanwege het orchestrale kantje, maar omdat het als enige geen cover is. 

Naast de blues heeft de soul ook een plekje, in bijvoorbeeld Bobby Womacks “Love the Time is Now” en ook vooral door Broussards stem in "Driving Wheel". Opener “I’ve Got to Use My Imagination” is eigenlijk een perfecte mix van beide stijlen.

Niet elk nummer kan raak zijn en met nummers als “Dreamer” en “I Like To Live The Love” kent ook dit album wat mindere momenten. Maar mocht je wat geld over hebben voor een goed doel en je muziekcollectie willen uitbreiden is 'S.O.S. IV: Blues For Your Soul' een goede beloning voor je donatie.

Beoordeling: 8,3/ 10

'S.O.S. IV: Blues For Your Soul' is sinds 3 maart verkrijgbaar via Keeping The Blues Alive Records (het label van Joe Bonamassa) en te streamen op de bekende platforms. vanaf 17 zullen er ook fysieke exemplaren verkrijgbaar zijn. Bekijk hieronder de video vor “I’ve Got to Use My Imagination” of beluister het hele album via Spotify. De komende maanden volgt een uitgebreide tour, waarbij ook Nederland niet vergeten wordt:

10 juni speelt Broussard op het Holland International Blues Festival, Grolloo waarna hij in het najaar terugkeert voor shows in Nijmegen, Groningen, Amsterdam en Den Haag

Comments