Rosemary & Garlic brengt persoonlijk nieuw album A Room of One's Own uit

Chamber-folk act Rosemary & Garlic (Anne van den Hoogen) bracht deze week haar nieuwe album 'A Room Of One's Own' uit. 'A Room Of One's Own' groeide vanuit een oorspronkelijke folk benadering uit tot een rijk gearrangeerd, maar vooral persoonlijk album. 'A Room Of One's Own' komt uit via Nettwerk Music Group (Angus & Julia Stone, SYML). 

Drie jaar geleden verruilde Anne van Rosemary & Garlic de stad voor het buitenleven en begon daar te werken aan de opvolger van het in 2018 verschenen album 'Rosemary & Garlic'. Voor het eerst met een lege agenda (Corona) en een lege kamer voor zichzelf. 

Verwijzend naar het beroemde essay van Virginia Woolf uit 1929, waarin de Engelse auteur het belang van een eigen inkomen, tijd en een eigen werkkamer voor de vrouwelijke schrijver benadrukt, is 'A Room of One’s Own' een tijdsbewuste plaat geworden. ‘Maar het is ook een prachtige metafoor voor een plek waar je alleen met je gedachten bent. Waar je de tijd hebt om de dingen anders te bekijken, los te laten of gewoon te laten zijn', zegt Anne. ‘Die plek voor jezelf stelt meer voor dan alleen een fysieke ruimte, het gaat ook over het kunnen ontwikkelen van jezelf.’

'A Room of One’s Own' schept een kleurrijke wereld met folksongs waarin ruimte is voor overpeinzingen en tijd. En daar ligt de kracht en authenticiteit van Rosemary & Garlic, in de nauwkeurige balans tussen melancholie en speelsheid in de productie, chamber-folk met een elektronisch randje.

Comments