albumreview: Blondshell - Blondshell

Op 7 april verscheen het debuutalbum van de alt-rock singer-songwriter Blondshell. Ze groeide op in New York waar ze door haar rock-liefhebbende vader is opgevoed en luisterde Sabrina naar bands als The Rolling Stones en The National. Hierin vond zij inspiratie en begon ze met het schrijven van liedjes op haar gitaar en piano met aandacht voor de combinatie doordachte songteksten en catchy riffs.

Na een mislukte poging in de popmuziek (het paste niet bij haar) besloot ze haar eigen pad te volgen. Stoppen met drinken hielp haar ook bij dit nieuwe begin. Haar debuutalbum zit vol met dingen die ze over zichzelf ontdekte (veel algemeenheden passen haar niet), dingen die ze leerde de afgelopen periode ( afscheid nemen van negatieve zaken) en omgaan met haar huidige leefwereld. 

Wederom een jonge zangeres die haar debuut gebruikt als therpaie om haar verleden van zich af te schudden zou je dus kunnen zeggen.

Gelukkig verpakt ze de therapie in prettige rocknummers die zowel pittig ("Veronica Mars", "Salad") als gevoelig zijn ("Sober Together", "Dangerous").

Beoordeling: 7,8/ 10

'Blondshell' is sinds 7 april verkrijgbaar via Partisan Records. Live is 2023 is een druk jaar voor Blondshell, waar ze eerst op tour is gegaan met Suki Waterhouse in de Verenigde Staten, om via o.a. showcase festival SXSW, The Great Escape en Primavera Sound op 19 mei London Calling in Amsterdam aan te doen. Bekijk hieronder de video voor "Joiner" of beluister het hele album via Spotify.

Comments