albumreview: Island Of Love - Island Of Love

De Britse hardcore punk band Island of Love bracht op 12 mei hun gelijknamige debuutalbum uit. De band is de eerste act die gesigneerd is bij Third Man Records London, het label van Jack White.  De band heeft een echte DIY-spirit, en doen van alles zelf. Zo boeken ze hun eigen shows en maken ze hun eigen merch. 

De band bestaat uit Karim Newble (gitaar en zang), Linus Munch (gitaar en zang) en Daniel Alvarez Giraldo (bas). 

Rustig aan beginnen doet het drietal niet aan. Geen kunstig intro iets of zelfs maar iets wat op een intro van een nummer lijkt. gewoon meteen knallen met opener "Big Whale". Ondanks wat tempowisselingen wordt eigenlijk pas bij vijfde nummer "Sweet Loaf" voor het eerst echt gas teruggenomen. Of dat de band ten goede komt is een tweede. Gelukkig gaan ze daarna weer op snel vertrouwde voet verder. 

Elf nummers, van minder dan een minuut tot ruim acht minuten (inclusief stiltepauze). Veel recht voor de raap rock die je niet gauw op de radio zult tegenkomen, maar het goed doet in donkere concertzaaltjes en minifestivals.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Island Of Love' is sinds 12 mei verkrijgbaar via Third Man Records. Live data is niets over te vinden (dat deel zat niet bij de DIY blijkbaar), ze waren onlangs wel in Nederland te zien in Vera Groningen en Cinetol Amsterdam. Bekijk hieronder de video voor "Fed Rock" of beluister het hele album via Spotify.

Comments