Nieuwe EP van Mood Bored is 'Bored' maar niet boring

Het Tilburgse Mood Bored liet afgelopen week haar eerste EP 'Bored' het licht zien. Bekende singles als "Easy Going", "Pour Into Me" en "Lucky" aangevuld met drie andere nummers en een soort kort intermezzo. Zowel catchy als rauw en hier en daar even gas terug.

De singles deden het al goed, ook hier: vorig jaar zomer schopte "Easy Going" het tot #4 in de FTLOM Top 40, waarna "Pour Into Me" in het najaar Love Of The Week werd en tot #10 reikte in de hitlijst. Momenteel staat "Lucky" in de tiplijst. Naast deze tracks is ook nieuwste single "Vibe Like Edie" zeker de moeite waard. 

Na deelname aan de Popronde vorig jaar en diverse (voorprogramma)shows, gaan ze komende maand hun kunsten vertonen in het Verenigd Koninkrijk. Met deze EP op zak zal niemand de zaal in een 'bored mood' verlaten.

Beoordeling: 7,9/ 10

'Bored' is sinds 29 april verkrijgbaar via Mattan Records en is te streamen op de diverse platforms. Morgenavond, 4 mei, doen ze in Cinetol Amsterdam een releaseshow. Volgende maand speelt de band dus aan de overkant van de Noordzee (Londen en Glasgow) als voorprogramma van Nation Of Language. Op 1 juli zie je ze op eiland dichterbij, Texel, op Sompop. Bekijk hieronder de video voor "Easy Going" (bij Kink) of beluister de hele EP via Spotify. 

Comments