albumreview: Boy & Bear - Boy & Bear

De Australische band Boy & Bear bracht op 26 mei hun 5e gelijknamige studioalbum uit. Boy & Bear wist meteen al met hun debuutalbum 'Moonfire' uit 2011 wereldwijd aandacht te trekken. Ook in Nederland vielen ze op met onder andere de nummers "Feeding Line" en "Milk & Sticks".

De eerste gedachte die zich opdringt bij het opzetten van dit album is een vergelijking met de band Foals. Of het vooral de zang is of toch het geheel, steeds blijft die naam in gedachte. Die zang is overigens wel erg prominent hoog en uiteindelijk irriterend aanwezig in eerste single "State Of Flight". 

Gelukkig is dit enkel hier en heeft het album met nummers als opener "Strange World", "Magnus", "Just To Be Kind" en favoriet "Tiny Man" meer dan genoeg te bieden om die irritatie kwijt te raken. Genoeg in elk geval om bovengemiddeld te te scoren.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Boy & Bear' is sinds 26 mei verkrijgbaar via hun eigen gelijknamige label en is te streamen op de bekende platforms. Begin 2024 zal de band Nederland aandoen (Utrecht, Maastricht en Groningen). Bekijk hieronder de video voor "Strange World" of beluister het hele album via Spotify.

Comments