albumreview: Half Moon Run - Salt

De Canadese indierock band Half Moon Run bracht op 2 juni hun vierde studioalbum 'Salt' uit. Het drietal debuteerde in 2012 met 'Dark Eyes' dat meteen internationaal hoge ogen gooide en de hit single "Full Circle" bevatte. 'Salt' staat weer vol poppy folk met elektronische invloeden, verrijkt met veelal meerstemmige harmonieën. 

De band verklaart de albumtitel door het maakproces: vele invloeden in een kookpot gooien om tot één element te laten worden, en dat werd dan 'Salt'. Veel meer nummers geschreven dan er op het album kwamen en urenlang gedachten en losse opnames doorspitten om net ene goede idee voor dat nummer te vinden.

'Salt' kent een wat pittiger eerste helft, wat meteen wordt ingezet door stevige basdrum in opener "You Can Let Go". Vanaf "Dodge The Rubble", met prominent aanwezige strijkers, zakt het wat in om eigenlijk alleen in "Goodbye Cali" nog weer wat pit te tonen.

Zo is 'Salt' een album wat pittig start maar waar in de tweed ehelft de zoutbus wel iets fanatieker geschud had mogen worden.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Salt' is sinds 2 juni verkrijgbaar via The Pepper Gang Inc/ BMG en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Everyone's Moving Out East" of beluister het hele album via Spotify. 

Live kun je de band dit najaar bezoeken:
4 oktober - Nijmegen, Doornroosje
6 oktober - Utrecht, TivoliVredenburg (uitverkocht)
7 oktober - Groningen, De Oosterpoort


Comments