albumreview: Jason Isbell and The 400 Unit - Weathervanes

Op 9 juni verscheen het nieuwe album 'Weathervanes' van Jason Isbell & The 400 Unit. 'Weathervanes' is een verzameling van dertien volwassen liedjes en gaat over liefde, verandering, nostalgie, mythen, wreedheid, spijt en verlossing. De plaat is opgenomen in Nashville's Blackbird Studio.

De basis van het album ontstond deels tijdens de pandemie tijd en tijdens Isbells' werk als acteur. Een periode waarin hij (tussendoor) veel tijd voor zichzelf had en met zijn gitaar aan de slag ging. Zo is "King Of Oklahoma" een nummer uit de filmtijd en "Middle Of The Morning" een lockdown lied. 

"Save The World" was door het heftige onderwerp (schietpartij op school) het lastigst te schrijven en op te nemen. "This Ain't It" is het nummer dat het dichtst bij een concertervaring komt doordat veel 'live' is opgenomen in de studio en in afsluiter "Miles" dwalen de gedachten als luisteraar vaak af naar Crosby, Stills, Nash & Young. 

Over het geheel is 'Weathervanes' een album zonder echte uitschieters of radiohits, een ruim uur countryfolk.

Beoordeling: 6,9/ 10

'Weathervanes' is sinds 9 juni verkrijgbaar via Southeastern Records/ Thirty Tigers en te streamen op de bekende platforms. Live is de band de hele zomer op pad in de Verenigde Staten; Europese data staan niet op de lijst. Kijk daarom hieronder de lyric video voor "This Ain't It" of beluister het hele album via Spotify.

Comments