albumreview: Árstíðir - Blik

Afgelopen vrijdag bracht de Ijslandse indiepop band Árstíðir (seizoenen in het Nederlands) haar inmiddels 8e studio album 'Blik' uit.

Sinds 2008 gebruiken ze folk en americana als inspiratie in hun songwriting en voegt hier vervolgens electropop invloeden aan toe. 'Blik' is de opvolgers van 'Pendúll' uit 2021, deel twee van een tweeluik van nummers geschreven tijdens de corona periode. Net als bij dat album werd 'Blik' via crowdfunding mogelijk gemaakt door de inmiddels vaste fan basis. 

Árstíðir is inderdaad strijkers, harmonieuze samenzang en gecombineerd met electrogeluid, wat samen toch een vrije plat, weinig opvallend popgeluid oplevert. Door het album heen dringen vergelijkingen met bands als Imagine Dragons (bijvoorbeeld in "Sanity") en Hurts (in single "Let's Pretend") zich op. Door de deels niet Engelstalige zang en het ontbreken van een enorm marketingapparaat zoals bij imagine Dragons zullen ze geen publiek aanboren zoals die band, maar voor de fans is 'Blik' zeker weer een prima album.

Beoordeling: 6,8/ 10

'Blik' is sinds 15 september verkrijgbaar via Nivalis/ MARS Worldwide en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de lyric video voor "Let's Pretend" of beluister het hele album via Spotify. Komende november kun je de band drie keer live zien in Nederland:


10 Nijmegen Doornroosje Stevenskerk
11 Amsterdam Paradiso Tolhuistuin
12 Bergen Op Zoom Gebouw-T

 

Comments