albumreview: Captain Kaiser - Rhyme & Reason

De Belgische punkband Captain Kaiser bracht op 15 september hun nieuwe album 'RHYME&REASON' uit. Naar verluidt klinken ze rauwer en puurder dan ooit, dankzij producer en hardcore wizard Jay Maas, zonder de pakkende melodiën te verliezen. 

Captain Kaiser gaat bij het nieuwe album helaas de fout in door alle titels in schreeuwerige hoofdletters te schrijven. Het geeft te vrezen dat je een aansteller zoals Yungblud of Machine Gun Kelly aan het werk krijgt te horen. 

Valt gelukkig enorm mee. Captain Kaiser schreeuwt alleen in letters, qua muziek is het prima te verteren punkrock in de stijl van een Frank Carter & The Rattlesnakes bijvoorbeeld. Alleen wat meer elektronische invloeden zoals in "Dark Room", wat wel één van de mindere nummers op het album oplevert. Nummers als "Sedated", "Goodnight", "Mute" en "Goodbye" maken dat ruimschoots goed. Een keizerlijk album is het niet, wel royaal (...) goed. 

Nou alleen nog stoppen met die hoofdletters.

Beoordeling: 7,5/ 10

'RHYME&REASON' is sinds 15 september verkrijgbaar via PIAS Recordings en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Goodnight" of beluister het hele album via Spotify. Live data zijn zo niet te vinden, buiten een aantal releaseshows in eigen land.

Comments