albumreview: Coach Party - Killjoy

Coach Party is de snel opkomende indie-pop/rock band uit het Verenigd Koninkrijk. Het viertal uit Isle of Wight bracht ale nige EP's uit en deze week verscheen debuutalbum 'Killjoy'.

Muzikaal gezien combineert de band de jaren '90 grunge/ alternative met de alternative rock van nu. Waar de nummers vaak vlot en energiek overkomen, is de thematiek soms wat donker. Titels als "What's The Point In Life"('We're all gonna die, so what's the point in life?') en "All I Wanna Do Is Hate" klinken niet echt feestelijken worden aangevuld met "Parasite" en "Micro Agression". De agressie klinkt soms ook muzikaal door, maar over het geheel valt het best mee. Met "Born Leader" staat er zelfs een nummer op het album dat je hun versie van een (rock)ballad zou kunnen noemen. 

Niks negatiefs te melden? Nou ja, een beetje: het album duurt nog geen half uur en de helft van de nummers is al eerder verschenen. Beetje mager voor een debuutalbum misschien. Gelukkig zijn het wel goede nummers.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Killjoy' is sinds 8 september verkrijgbaar via Chess Club Records en te streamen op de bekende platforms. Live is de band binnenkort 4x te zien in onze buurt:

25 oktober - Antwerpen, TRIX
27 oktober - Amsterdam, Paradiso (London Calling)
28 oktober - Groningen, Vera
30 oktober - Utrecht, De Helling

Bekijk hieronder de video voor "What's The Point In Life" of beluister het hele album via Spotify

Comments