albumreview: Corinne Bailey Rae - Black Rainbows

De Britse van origine neo-soul artiest Corinne Bailey Rae bracht op 15 september haar nieuwe album 'Black Rainbows' uit. Ook op deze plaat laat de Grammy Award winnares een veelzijdig geluid horen. 

Zeven jaar zat er tussen dit album en de voorganger, al zal ze bij de meeste mensen allang vergeten zijn. In 2006 scoorde Bailey Rae (ook in Nederland) een hit met "Put Your Records On", sindsdien doen haar albums het in haar thuisland nog aardig, maar boekt ze elders weinig hitsucces meer. Wel kreeg ze tussendoor twee Grammy Awards. 

Ook 'Black Rainbows' zal haar niet hoog in een hitlijst doen belanden. De singlekeuze zit wel goed; met "New York Transit Queen" en het jaren '30 Amerikaanse nachtclub aandoende "Peach Velvet Sky" zijn de beste nummers naar voren geschoven, maar geen hits. Het zijn de hoogtepunten op een album dat vooral instrumentaal en ietwat dromerig begint, voor "Erasure" er stevig inhakt (en abrupt ophoudt). Met dit nummer, de singles en het 8.29 minuten durende "Put It Down" zijn de leukste nummers genoemd. 

Het genoemde veelzijdige geluid voelt meer als alle kanten opschieten, van soul, r&b, jazz, (electro)pop tot rock. Een album met leuke momenten, maar geen geheel helaas.

Beoordeling: 7/10

'Black Rainbows' is sinds 15 september verkrijgbaar via Thirty Tigers en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Peach Velvet Sky" of beluister het hele album via Spotify. Momenteel is ze bezig met een uitgebreide tour door de Verenigde Staten; op 8 november is ze te zien in Paradiso Amsterdam.

Comments