albumreview: Durry - Suburban Legend

Dankzij TikTok braken broer Austin Durry en zus Tary Durry door bij een behoorlijk groter publiek nadat ze hun onafgemaakte versie van de single 'Who's Laughing Now" online zette. Binnen no-time werd het een van de meest bekeken filmpjes op dat moment en dat heeft tot nu toe geresulteerd in ruim 4 miljoen streams op Spotify. Nu is er debuutalbum 'Suburban Legend'.

Energieke punkpop en indierock in een mix van bands als weezer en The White Stripes, met een vleugje Lumineers. Dat is 'Suburban Legends' bijna drie kwartier lang. De afgemaakte versie van "Who's Laughing Now", "TKO", "I'm Fine (No Really)" en "Little Bit Lonely" zijn de hitgevoeligste nummers op het album en kunnen zo op de Amerikaanse collega radio (of de meer alternatieve zenders bij ons). 

Zelf opgegroeid in een suburb (voorstad) van Minneapolis hoopt het duo met dit album een suburban legend te worden. Met een debuutalbum als dit lijkt de eerste stap gezet.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Suburban Legend' is sinds 8 september verkrijgbaar via Thirty Tigers en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "TKO" of beluister het hele abum via Spotify. Volgende week kun je ze live aan het werk zien; op 24 september zijn ze in paradiso Amsterdam tijdens het Indiestad Festival.

Comments